Sarajevo i svijet

Iako je i stvarno i simbolički Sarajevo važna pojava prošlosti i sadašnjosti svijeta, u novijim ideologijski konstruiranim prikazima poricana i skrivana je njegova takva uloga. Svojom pluralnom kulturom koja je preživjela i najteža razaranja Sarajevo je ostalo pologom i zavjetom budućnosti Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta.

Stari grad Sarajevo

Od 2. do 18. maja 2015. godine najstarija sarajevska općina će obilježiti Dane Općine Stari Grad. U sklopu obilježavanja Dana Općine Stari Grad biće organizovane brojne manifestacije. Svečana sjednica Općinskog vijeća Stari Grad najavljena je za 4. maja 2015. godine od 14 sati, a isti dan će biti potpisan i Sporazum o saradnji sa Gradom Makarska, kao i 4. sektorom rumunskogk Grada Bukurešt, nakon čega će svečano biti otvoren arheološki park At-mejdan.

At-mejdan, 21. april 2015
foto: Mina Ćorić

U okviru Programa obilježavanja Dana Općine, a u organizaciji Općine Stari Grad i Međunarodnog foruma Bosna, od 3. do 5. maja 2015. godine će biti održana Međunarodna konferencija „Sarajevo i svijet“. Na konferenciji će biti riječi o tome kakva je uloga Sarajeva u bosanskoj politici, kulturi i ekonomiji, o čemu će govoriti 40 naučnika iz zemlje i svijeta.

Program konferencije

Otvoreni razgovor na temu “Sarajevo u književnim vidicima Dževada Karahasana”
Datum: 3. maj 2015 @ 19:00h
Lokacija: Dom oružanih snaga

Prvi naučni skup “Sarajevo i svijet”
Datum: 4. maj 2015 @ 09:30h
Lokacija: Hotel Europa

Otvoreni razgovor na temu “Sarajevo u likovnim vidicima Safeta Zeca”
Datum: 5. maj 2015 @ 11:00h
Lokacija: Atelje Safeta Zeca

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *