Sarajevski aerodrom dvadeset godina nakon opsade

Sa četiri međunarodna aerodroma koja su trenutno u funkciji, Bosanci i Hercegovci su u mogućnosti da putuju na dvadeset i pet uglavnom evropskih destinacija, koje su isplative avio-kompanijama.

Međunarodni aerodrom Sarajevo

Glavni grad Bosne i Hercegovine je preko sarajevskog Međunarodnog aerodroma povezano sa trinaest gradova, preko tuzlanskog aerodroma se može putovati u osam, s mostarskog u tri, a iz Banjaluke postoji jedna redovna linija, kojom putnici mogu odletjeti do Beograda.

Međunarodni aerodrom Sarajevo ove godine obilježava dvadeset godina od obnavljanja nakon opsade Sarajeva. Rezultati poslovanja su iz godine u godinu sve pozitivniji, a aktuelna uprava ne krije ambiciozan cilj da kroz najveći aerodrom do kraja ove godine prođe 800 hiljada putnika.

Međunarodni aerodrom Sarajevo

‘Sa zadovoljstvom konstatujem da dvadeset godina poslije ovo preduzeće niže nove uspjehe, a našu predanost u radu prepoznali su mnogi, pa je tako ovaj aerodrom postao jedan od najfrekventnijih odredišta mnogobrojnih turista, poslovnih partnera i stotina hiljada turista iz cijelog svijeta.’, kaže direktor Aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *