Sarajevski Suncokreti – muzički svijet za male i mlade

Svim prijateljima dječijeg stvaralaštva prije četiri godine su upućeni sunčani pozdravi i poziv na druženje u zajedničkom stvaranju ljepše budućnosti sa SUNCOKRETIMA.

Sarajevski SUNCOKRETI
Sarajevski SUNCOKRETI

Suncokreti su krenuli svijet muzike unositi u djetinjstva sarajevskih mališana kao hor za male i mlade. Ideja je bila da se osim sa muzičkim djelovanjem djeca pozabave i upoznavanjem osnovnih vrijednosti kreativnog odrastanja, zdravog načina života u odnosu na sebe, prirodu i društvo u cjelini, a to je vodilja koju Nedžad Merdžanović, Hamdija Salihbegović, Senad Bostandžić i Alma Karić slijede kroz projekte i zajedničkim snagama prezentiraju u Sarajevu, Bosni i Hercegovini i šire.
Hor za male i mlade SUNCOKRETI je vremenom postao ozbiljan sadržaj za prijatelje dječijeg stvaralaštva, a čini ga hor za male od 4 do 7 godina, te mlade od 7 i više godina: “Sa malim horom se radi kroz muzičku radionicu, muzičke igrokaze i recitale, a sa odraslom djecom je prioritet na horskom pjevanju. Sarađujemo sa renomiranim književnicima, pjesnicima, tekstopiscima, koji za potrebe hora pišu pjesme koje se snimaju u profesionalnom muzičkom studiju. Imamo želju da talentovani mališani od najranije dobi nauče kako nastaju kvalitetna muzička djela.”, obrazlaže Nedžad Merdžanović umjetnički voditelj Suncokreta.

Suncokreti: Prijatelji

Polaznici “Suncokreta” jednom mjesečno pohađaju radionice kroz koje uče nešto više iz svijeta muzike kao i drugih oblasti poput scenske i likovne umjetnosti, ekologije… Suncokreti u sklopu aktivnosti imaju i školu pop-rock gitare, kroz koju je u proteklom periodu prošao veliki broj djece.
Više informacija o radu hora potražite na email adresi: hor.suncokreti@gmail.com, dok o školi gitare više možete saznati upitom na email adresu: skolagitare.suncokreti@gmail.com

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Sarajevski Suncokreti – muzički svijet za male i mlade”

  1. Konacno jedna zdrava inicijativa da se djeci Sarajeva da sansa da svoj potencijal mogu kanalisati na ispravan nacin. Svaka cast Neni (Nedzadu Merdzanovicu)i naravno ostalim ukljucenim u projekt,na ovom hrabrom i izazovnom poduhvatu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *