Sarajevski Suncokreti – muzički svijet za male i mlade

Svim prijateljima dječijeg stvaralaštva prije četiri godine su upućeni sunčani pozdravi i poziv na druženje u zajedničkom stvaranju ljepše budućnosti sa SUNCOKRETIMA.

Image

Suncokreti su krenuli svijet muzike unositi u djetinjstva sarajevskih mališana kao hor za male i mlade. Ideja je bila da se osim sa muzičkim djelovanjem djeca pozabave i upoznavanjem osnovnih vrijednosti kreativnog odrastanja, zdravog načina života u odnosu na sebe, prirodu i društvo u cjelini, a to je vodilja koju Nedžad Merdžanović, Hamdija Salihbegović, Senad Bostandžić i Alma Karić slijede kroz projekte i zajedničkim snagama prezentiraju u Sarajevu, Bosni i Hercegovini i šire.

Hor za male i mlade SUNCOKRETI je vremenom postao ozbiljan sadržaj za prijatelje dječijeg stvaralaštva, a čini ga hor za male od 4 do 7 godina, te mlade od 7 i više godina: “Sa malim horom se radi kroz muzičku radionicu, muzičke igrokaze i recitale, a sa odraslom djecom je prioritet na horskom pjevanju. Sarađujemo sa renomiranim književnicima, pjesnicima, tekstopiscima, koji za potrebe hora pišu pjesme koje se snimaju u profesionalnom muzičkom studiju. Imamo želju da talentovani mališani od najranije dobi nauče kako nastaju kvalitetna muzička djela.”, obrazlaže Nedžad Merdžanović umjetnički voditelj Suncokreta.

Polaznici “Suncokreta” jednom mjesečno pohađaju radionice kroz koje uče nešto više iz svijeta muzike kao i drugih oblasti poput scenske i likovne umjetnosti, ekologije… Suncokreti u sklopu aktivnosti imaju i školu pop-rock gitare, kroz koju je u proteklom periodu prošao veliki broj djece.

Više informacija o radu hora potražite na email adresi: hor.suncokreti@gmail.com, dok o školi gitare više možete saznati upitom na email adresu: skolagitare.suncokreti@gmail.com

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Jedan odgovor na “Sarajevski Suncokreti – muzički svijet za male i mlade”

  1. Konacno jedna zdrava inicijativa da se djeci Sarajeva da sansa da svoj potencijal mogu kanalisati na ispravan nacin. Svaka cast Neni (Nedzadu Merdzanovicu)i naravno ostalim ukljucenim u projekt,na ovom hrabrom i izazovnom poduhvatu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *