Sarajevski zoološki vrt dobija nove stanovnike

Jedini zoološki vrt u Bosni i Hercegovini, Pionirska dolina Sarajevo, uskoro će postati bogatiji za trinaest novih životinja.

Sarajevo bogatije za klokana

Iz nadležnog Javnog komunalnog preduzeća Park kažu da će u narednih desetak dana Sarajevo biti bogatije za ženke klokana. Pored klokanica, Pionirska dolina će uskoro biti bogatija i za još vrste: gwanako, alpaco i mare. Uskoro će biti nabavljena i lavica koja će biti uparena sa mužjakom lava, kojem je ubrzo po endavnom dolasku u Sarajevo uginula lavica.

Pionirska dolina nudi prelijep ambijent, šetnje kroz prirodu, zabavu i rekreaciju na modernim rekvizitima za djecu i odrasle, igru i zabavu na dječijim igralištima sa toboganima, ljuljaškama, klackalicama, te posjetu nastambama s brojnim vrstama životinja, poput zebre, škotskog goveda, jelena i srna, mrkih medvjeda, lama, klokana, dikobraza, pauna, rakuna, raznih vrsta peradi. U sarajevskom zoološkom vrtu posjetioci mogu posjetiti i nastambe s majmunima i egzotičnim vrstama gmizavaca: boa, kajman, kornjače, iguana.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *