Sarajevsko tužilaštvo ne posustaje

vagaNova glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Nives Kanevčev, koja je juče stupila na ovu dužnost, obećava da ovo tužilaštvo neće ni posustati, ni odustati od dosadašnje odlučne i energične borbe protiv svih vrsta kriminala, naročito onog najtežeg.

“Pojedinci koji su na bilo koji način došli u sukob sa zakonom ne mogu biti mirni. Slijede nove istrage i nove optužnice”, izjavila je Kanevčev, u intervjuu Radiju Federacije BtH, prvom po dolasku na novu dužnost.

Ona je do sada bila tužiteljica u Odjelu za ratne zločine ovog tužilaštva.

“Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo je podižući optužnice u “slučaju Gači” te “Bičakčić-Branković” i još nekim za koje se, možda, vjerovalo da nikad neće biti procesuirani pokazalo da, dosljedno provodeći zakon, ima jednak odnos prema svim osobama za koje postoji osnovana sumnja da su prekršili zakon”, istakla je Kanevčev.

Upitana da komentariše izjavu bivšeg federalnog premijera Edhema Bičakčića o tome da je proces protiv njega montiran, nova glavna sarajevska kantonalna tužiteljica je rekla da je to proizvoljna izjava.

“Optužnice podižemo na temelju dokaza koji su utvrđeni istragom. Tako je i u slučaju “Bičakčić-Branković”. Optužnicu protiv njih potvrdio je Kantonalni sud Sarajevo i to suđenje je u toku. Nema tu nikakve montaže”, rekla je Nives Kanevčev u intervju Radiju Federacije BiH.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *