SARTR: Stanje šoka

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra trenutno se vrše pripreme za predstavu STANJE ŠOKA, koja će biti pozorišni rediteljski debi mlade rediteljice Mirne Dizdarević.

Stanje šoka, SARTR
Stanje šoka, SARTR

Predstava je rađena po tekstu Sam Shepard-a u kojem se autor bavi društvom i traumama koje su u svima nama, otvara pitanja o besmislu ratovanja i njegovim posljedicama na pojedinca i društvo u cjelini, te nas suočava sa stanjima šoka duboko ukorjenjenih u našim životima, koji nas grče svakodnevno, mijenjaju naš identitet a da toga nismo ni svjesni.
‘Shepardov komad STANJE ŠOKA je komad koji pripada Sarajevskom ratnom teatru. Radi se o ozbiljnom tekstu u kojem kroz odnos oca i sina gledamo čitavo jedno društvo koje je u mentalnom rovu iz kojeg ne može da izađe. Postajemo taoci samih sebe i nalazimo se u traumatskom stanju koje kulja u nama i svaki čas čeka da eksplodira. S obzirom da je ovo moja prva predstava, veliki je izazov kada dobijete povjerenje iskusnih i izvrsnih glumaca, ali i čitavog autorskog tima koji zaista daje sve od sebe da kreira predstavu koja će se ticati svih nas.’, kaže Mirna Dizdarević.
U rediteljskom debiju Mirne Dizdarević, dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Adisa Vatreš-Selimović, kostimografiju Lejla Graho, muziku komponuju Nedim Zlatar i Leo Šarić, a scenski pokret Emir Fejzić, uloge će ostvariti Izudin Bajrović, Adnan Hasković, Maja Salkić, Snežana Bogićević i Jasenko Pašić.

Premijera predstave je zakazana za 4. februar 2016. godine od 20 sati, nakon čega će uslijediti dvije reprize 5. i 6. februara 2016. godine u istom terminu.

Repertoar Sarajevskog ratnog teatra »

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *