SFF: Krugovi

Film je inspirisan herojskim činom Srđana Aleksića. Projekt je koprodukcijskog marketa Sarajevo Film Festivala CineLinka iz 2010. godine, kada je i nagrađen Exellence nagradom. Festivalski život je započeo na Sundance Film Festivalu, gdje je nagrađen Specijalnim priznanjem žirija, a uslijedile su i mnoge nagrade među kojima su i nagrada Ekumenskog žirija Berlinalea 2013, te Nagrada publike Sofia Film Festivala.

Krugovi
Krugovi

Bosna 1993. godine. U jeku rata u Bosni, srpski vojnik Marko svjedoči brutalnom napadu trojice svojih suboraca na Harisa, muslimanskog civila. Marko reagira i spašava Harisa, ali ga bijesni vojnici prebijaju na smrt.

Godina je 2008. Rat je završen, ali ratne rane još nisu zacijelile. Markov otac obnavlja crkvu. Pomoć mu nudi sin jednog od Markovih ubica i on je oklijeva prihvatiti. Markov prijatelj, poznati beogradski hirurg, suočava se s užasnim izborom kada treba operirati jednog od triju vojnika koji je na ivici smrti. Haris sada živi u Njemačkoj i ima jedinstvenu priliku da se oduži svom spasiocu.

Krugovi

Projekcije na Sarajevo Film Festivalu

Termin: 19. august 2013 @ 20:30h
Lokacija: Ljetno kino Metalac
Ulaz: 8 BAM

Termin: 20. august 2013 @ 20:45h
Lokacija: Ljetno kino Novi Grad
Ulaz: 5 BAM

Raspored projekcija na 19. Sarajevo Film Fesivalu »

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *