SFK 2000 Sarajevo postaje član Bordo porodice

Aktuelni fudbalski prvaci Bosne i Hercegovine u muškoj i ženskoj konkurenciji (FK Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo) potpisali su Memorandum o razumijevanju, kao osnovu sporazuma o dugoročnoj saradnji ova dva kolektiva.

Šampionke SFK 2000 Sarajevo
Šampionke SFK 2000 Sarajevo

Ovim sporazumom SFK 2000 Sarajevo postaje dio Bordo porodice pa će u narednom periodu preuzeti vizuelni identitet kluba sa Koševa (grb, boje, dresove), a Memorandum podrazumijeva sportsku i poslovnu saradnju dva kluba, s ciljem ostvarivanja boljih sportskih i poslovnih rezultata.

Grb SFK 2000 Sarajevo
Grb SFK 2000 Sarajevo

Fudbalerke SFK-a će već tokom odigravanja kvalifikacija za Ligu prvaka, koje su na programu u augustu 2015. godine, nastupati u bordo dresovima sa novim grbom.

SFK 2000 Sarajevo
SFK 2000 Sarajevo

SFK 2000 Sarajevo je najuspješniji ženski fudbalski klub u Bosni i Hercegovini. Šampionsku titulu su osvojile 13 puta, Kup 10, a Superkup Bosne i Hercegovine u dva navrata. Fudbalerke SFK 2000 već niz godina čine okosnicu seniorske i juniorske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. S obzirom da su fudbalerke SFK-a već neko vrijeme bez premca u Bosni i Hercegovini sada imaju priliku napraviti dodatne rezultatske iskorake pogotovo u evropskim takmičenjima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *