Sjećanje: Miljan Miljanić

Legendarni selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije Miljan Miljanić sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, u prisustvu mnogobrojnih prijatelja iz svih krajeva bivše zajedničke države, ljudi iz svijeta fudbala.

Miljan Miljanić (1930 - 2012)
Miljan Miljanić (1930 - 2012)
Na sahrani su bili i legendarni Ivica Osim, Faruk Hadžibegić, Safet Sušić, Dušan Bajević, Predrag Pašić, Vlatko Marković, Zvonimir Boban, Ivica Šurjak, Ivan Gudelj, Slaven Zambata, te Dejan Savićević.

Tokom svoje bogate karijere Miljanić je trenirao Crvenu zvezdu, Real Madrid, Valensiju i reprezentaciju Jugoslavije u dva navrata, na dva svjetska prvenstva, u Njemačkoj 1974. i u Španiji 1982. godine.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio deset titula, sa Realom je osvojio dvije titule prvaka Španije i jedan kup, osvojivši tako duplu krunu u sezoni 1974/1975.

Osim predstavnika Crvene zvezde, Reala iz Madrida – čiju je delegaciju predvodio Emilio Butragenjo, evropske i svjetske fudbalske federacije (UEFA i FIFA) i Fudbalskog saveza Srbije, sahrani su prisustvovali i Dragan Džajić, Dragoslav Šekularac, Dragan Stojković Piksi, Siniša Mihajlović, Vladimir Petrović Pižon, Dejan Stanković, Dejan Petković, Vladan Lukić i Dragan Đurić.

Umro je nakon duge i teške bolesti, 13. januara 2012. godine u Beogradu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *