Smještaj za raseljene i porodice u stanju socijalne potrebe

U Ilijašu je zvanično otvoren rekonstruisani objekat bivšeg kolektivnog centra, koji je sanacijom preuređen u objekt kolektivnog stanovanja za smještaj raseljenih porodica.

Ilijaš

U dvadeset pet stanova, od kojih dva trosobna, pet dvosobnih i osamnaest jednosobnih stanova, biće smješteno dvadeset pet porodica koje su privremeno boravile u kolektivnim centrima Gladno polje i Hrasnica, te u drugim vidovima alternativnog smještaja na području Kantona Sarajevo. Objekat će koristiti četrnaest porodica sa statusom raseljenog lica koje se iz opravdanih razloga ne mogu vratiti na prijeratne adrese prebivališta i jedanaest porodica u stanju socijalne potrebe, kojima su stanovi dodijeljeni na doživotno korištenje po principu ‘socijalnog stanovanja’.

Preseljenjem ovih porodica u novoizgrađene stanove u potpunosti se zatvara kolektivni centar ‘Gladno polje’, dok će na području sarajevskog kantona u funkciji ostati kolektivni centar ‘Hrasnica’, čije se zatvaranje, nakon osiguranih uslova za to, planira u 2013. godini. Projekt je podržao UNHCR koji je obezbijedio kamione za preseljenje porodica.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *