Spahić u pohodu na vrhove oko Sarajeva

Slavljenje građanske posvećenosti zaštiti i obnovi kulturno-historijske i prirodne baštine

Mapirajmo tačke mira i harmonije

Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić je najavio da će narednih šest mjeseci, od 21. septembra 2018. godine do 21. marta 2019. godine, Bijela tabija i olimpijske planine te grad Sarajevo, posebno Austrijska kuća i Kvadrant B, biti mjesta za vrhunske događaje koji će se valorizirati na Okruglom stolu vitezova umjetnosti.

‘Na Međunarodni dan mira 21. septembra 2018. godine, u čast Olimpijskog Sarajeva, zasadićemo trideset i pet smrča i jela na olimpijskim planinama Bjelašnici, Igmanu, Jahorini i Trebeviću, te kod Bijele tabije. Nastavljamo naš pohod na vrhove oko grada koji simboliziraju naš pokret BRŽE, VIŠE, JAČE i akciju organizovanog pošumljavanja i izgradnje novih parkova u gradu., kaže Spahić.

Nastavljamo naš pohod na vrhove oko grada…

Slavimo građansku posvećenost zaštiti i obnovi kulturno-historijske i prirodne baštine. Mapirajmo tačke mira i harmonije u prirodnom okruženju građana Sarajeva za Muzej mira. Umjetnički programi koje smo pripremili za ove prostore arhitektonsko-urbanističke, teatarske, literarne, muzičke, vizuelne umjetnosti i savremenog plesa, označiće novi pristup istraživanju arheologije duše Grada i re/dizajniranju grada i civilizacijskom odnosu prema ambijentu u kojem živimo i stvaramo.’, poručio je Spahić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *