TBF dolazi u Sarajevo

U petak, 18. decembra 2015. godine, u sarajevskom klubu Cinemas sjajni splitski urbani fenomen ima održati koncert.

The Beat Fleet oliti TBF
The Beat Fleet oliti TBF

The Beat Fleet odnosno TBF nastaje 1990. godine, a već 1992. snimaju tri pjesme u kućnoj produkciji i plasiraju ih na lokalnim radio-stanicama. Uskoro kreću i s nastupima uživo čime se postepeno približavaju publici i pokazuju svoje sposobnosti. Bend čine: Mladen Badovinac, Luka Barbić, Aleksandar Antić, Ognjen Pavlović, Nikša Mandalinić i Jan Ivelić.
Prvi album ‘Ping-pong (Umjetnost zdravog đira)’ objavljuju 1997. godine. U pjesmama govore o socijalnim problemima, kritikuju politiku i korumpirano društvo, pjevaju o iskvarenim društvenim vrijednostima i zatiranju urbane mediteranske kulture. Postižu zapažen uspjeh,a među numerama su zapažene ‘Malo san maka’, ‘Trilogija jada’, ‘Splitsko stanje uma'…

TBF: Malo san maka

Tri godine kasnije (2000.) objavljuju svoj drugi studijski album ‘Uskladimo toplomjere’, kojim osvajaju nagrad, a pjesme poput ‘Genije’, ‘Odjeb je lansiran’, ‘Život je lijep’,… osvrću pažnju na stvarnost u kojoj živimo. Ovo izdanje je u Hrvatskoj proglašeno za album godine.

TBF: Odjeb je lansiran

Treći album ‘Maxon universal’ je stigao do publike 2004. godine. Za razliku od prethodna dva albuma gdje je muzika stvarana sempliranjem, na ovom albumu su sve pjesme odsvirane na ‘pravim’ instrumentima.
Muzičku scenu ne samo Hrvatske već i cijele regije pomeli su ‘Guzice i sise’, ‘Šareni artikal’, ‘Alles gut’, ‘Nostalgična’, ‘Heroyix'…

TBF: Heroyix

‘Galerija Tutnplok’ je dočekana s velikim nestrpljenjem publike. Momci su se u potpunosti odužili, dokazujući da je vrijedilo čekati na ovo izdanje sve do 2007. godine. Još jedan ‘totalni haos’ prave pjesmama ‘Budite kao mi’, ‘Lud za njom’, ‘Fantastična’, dok se ‘Smak svita’ pored sjajnih riječi izdvaja i fenomenalnim spotom.

TBF: Smak svita

Vidimo se u petak, 18. decembra 2015. godine, u sarajevskom klubu Cinemas oko 21 sat.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *