Tirana i Sarajevo u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch

Aida Čorbadžić
Aida Čorbadžić
U Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch u Sarajevu večeras će biti održan zajednički koncert filharmonijskih orkestara iz Sarajeva i Tirane, posvećen liberalizaciji viznog režima za građane BiH i Republike Albanije.

Na koncertu, čiji je organizator Vlada FBiH, a visoki pokrovitelj Predsjedništvo BiH, nastupaju solisti i hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Orkestar Sarajevske filharmonije, te solisti, hor i orkestar Opere i baleta Narodnog pozorišta Albanije. Isti koncert će biti održan 6. februara u Tirani.

Organizacija koncerta predstavlja realizaciju nedavnog dogovora vlada bosanskohercegovačkog entiteta Federacije BiH i (cijele) Republike Albanije da zajednički i svečano obilježe liberalizaciju viznog režima za građane (cijele) Bosne i Hercegovine i Albanije.

U programu, koji će se bazirati na biserima operne muzičke literature, arijama, duetima, horovima, učestvovat će domaći solisti, te solisti iz Tirane. Od domaćih solista Opere nastupaju Adema Pljevljak-Krehić, Aida Čorbadžić, Denis Isaković, a gost koncerta bit će supruga visokog predstavnika u BiH Bernarda Fink Inzko.

Solisti iz Tirane su Marijana Leka, Eva Golemi, Vikena Kamenica, Armaldo Kllogeri, Yllber Gjini i Armando Lika. Dirigenti koncerta su Miroslav Homen i Zhani Ciko.

Na sceni će biti oko 90 muzičara, koji će izvesti najpoznatije arije. Početak koncerta je u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *