U 2013. godinu pod sarajevskim nebom

Sarajevo će i ove godine biti jedan od svjetskih gradova koji će svojim stanovnicima i gostima pružiti mogućnost dočeka Nove godine na otvorenom.

Sretna Vam 2013. godina
Sretna Vam 2013. godina

Iako će dežurne službe u zdravstvenim ustanovama, policija i posebno zaštitarske službe, kao i vatrogasci Kantona Sarajevo u novogodišnjoj noći građanima i gostima u svakom trenutku biti na usluzi, nadležni dodatno umoljavaju stanovnike i goste da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava ‘kako ne bi dolazilo do ekscesnih situacija’. Za javni doček Nove godine, ove godie će biti potrošena suma od 150.000 konvertibilnih maraka.

Zoster nazdravlja, Regina pozdravlja

Adnan Šaran
Adnan Šaran
Ovogodišnji doček Nove godine sastoji iz dva dijela, Centralnog i Dječijeg. Centralni program će biti na platou Trga djece Sarajeva (preko puta Velikog parka) i trajaće od 20 sati do ranih jutarnjih sati.

Akcent na ovogodišnjoj javnoj proslavi je na domaćim izvođačima. Centralni program počinje DJ-ingom, nakon kojeg će slijedećim redoslijedom nastupiti grupe: Blavors, Atentat, Skroz i Zoster, koji zatvoriti vrata 2012. godine, dok će grupa Regina biti pvo što će prisutni slušati u 2013. godini.

‘Nadam se da će se ljudi okrenuti ljudskim vrijednostima i da neće sve ostati ovako kako nam je bilo u ovoj godini.’, kaže Adnan Šaran, ispred članova grupe Skroz.

Sarajevski Trg oslobođenja u decembru 2012.
Sarajevski Trg oslobođenja u decembru 2012.

‘Veoma sam ponosan i sretan zbog toga, potrudit ćemo se da što bolje sviramo.’, komentarisao je Davor Ebner u ime grupe Regina.

Vesela nedjelja Grada Sarajeva

Deda Mraz
Deda Mraz
Dječiji program pod nazivom ‘Vesela nedjelja Grada Sarajeva’, održaće se u nedjelju, 30. decembra 2012. godine u Domu mladih Skenderija. U okviru programa će biti izvedena predstava ‘U carstvu sijedog djeda’, čiju produkciju potpisuje umjetnička grupa Studio Scena iz Sarajeva. Predstava bajkovitog naslova koja govori o vječitom sukobu dobra i zla, te najmlađe podučava o moralnim principima života biće izvedena u terminima u 11, 14 i 17 sati. Tokom Vesele nedjelje planirane su kreativne radionice.

Osim dolaska Djeda Mraza, koji će podijeliti 1300 paketića, s djecom će se družiti Fifi, Noddy, Baltazar, Ben Ten i drugi poznati likovi crtanih filmova. Zbog velikog interesa roditelja i djece, od 21. decembra počela je prodaja kupona ispred Doma mladih. Cijena kupona za novogodišnji paketić sa dvije ulaznice je 25 KM, a pojedinačna ulaznica bez kupona za novogodišnji paketić košta 5 KM.

Pozivamo sve Sarajlije, njihove goste i turiste da dođu na Trg djece Sarajeva kako bismo zajedno dočekali Novu 2013. godinu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *