U dogledno vrijeme vozom do Banja Luke

Niskopodni elektromotorni voz će od 2. jula 2102. godine saobraćati na relaciji Zenica – Sarajevo – Mostar, a u dogledno vrijeme i prema Banja Luci.

Niskopodni elektromotorni voz, Željeznice FBiH

Ideja Željeznica Federacije BiH, koju je podržalo i entitetsko Ministarstvo prometa i komunikacija Federacije BiH bila je da se na relaciji Sarajevo – Ploče – Sarajevo, tokom turističke sezone, uvede nova linija na kojoj bi saobraćao novi niskopodni elektromotorni voz.

Iz Službe za odnose s javnošću Željeznica FBiH kažu da Uprava Hrvatske željeznice – Putnički prevoz, i nakon dva dana pregovora stoji iza prvobitne odluke da Željeznice Federacije BiH moraju pokriti izuzetno visoke troškove da bi niskopodni elektromotorni voz saobraćao na ovoj relaciji, što je apsolutno neprihvatljivo.

‘Ovakvim stavom Uprava HŽ Putnički prevoz ponovo je rekla ne, ali na drugi način. Dakle, niskopodni elektromotorni voz će od 2. jula 2102. godine saobraćati na relaciji Zenica – Sarajevo – Mostar, a u dogledno vrijeme i prema Banja Luci.’, kažu iz Željeznica Federacije BiH.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Jedan odgovor na “U dogledno vrijeme vozom do Banja Luke”

  1. Do tada hoce :)

    Dakle, niskopodni elektromotorni voz će od 2. jula 2102. godine saobraćati na relaciji Zenica – Sarajevo – Mostar,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *