Uskoro biciklom do sarajevskog aerodroma

Razvoj biciklističkog saobraćaja u urbanim sredinama pozitivno utiče na zdravlje, ekologiju, a pogotovo na rasterećenje motornog saobraćaja.

Izgradnja biciklističke staze u Opštini Novi Grad (Sarajevo, august 2016)

Naselje Dobrinja će uskoro biti povezano sa gradom i biciklističkom stazom, koja je tokom 2015. godine izgrađena na potezu od Otoke do Nedžarića i povezana sa Centrom za edukaciju, sport i rekreaciju ‘Safet Zajko’. Staza za bicikliste će biti izgrađena u dužini od 1.400 metara, a preostali dio staze će se graditi u narednom periodu. Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, radovi bi trebali biti završeni za 30 dana, a biciklisti će stazom moći doći do aerodroma.

U posljednje vrijeme je primjetan sve veći broj biciklista koji svoje prevozno sredstvo koriste ne samo u rekreativne već i u transportne svrhe, izgradnjom biciklističke staze u ovom dijelu će biti poboljšan ambijent za odvijanje biciklističkog saobraćaja. Razvoj biciklističkog saobraćaja u urbanim sredinama pozitivno utiče na zdravlje, ekologiju, a pogotovo na rasterećenje motornog saobraćaja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *