Uskoro: Informisanje putem SMS-a o dolasku GRAS-ovih vozila na stanicu

Sarajlijama koji koriste javni gradski prevoz bi za nekoliko dana život mogao postati lakši, a razlog je uvođenje usluge BUS INFO, kojom će biti omogućeno da putem SMS-a saznaju kada na stanicu stiže neko od vozila KJKP GRAS.

Sarajevski tramvaj

Ukoliko ste redovan/a korisnik/ca usluga javnog prevoza u Sarajevu vjerovatno ste do sada izgubili mnogo vremena i živaca zbog konstantne neizvjesnosti o dolasku nekog od vozila, kojim se želite prevesti do željene destinacije. Vašoj nervozi nazire se kraj. BH telecom i GRAS su udruženim snagama kreirali servis koji će vas, ako to žeite i spremni ste za to platiti, kako kažu, simboličnu naknadu, u svakom momentu putem SMS-a obavijestiti za koliko minuta će vozila GRAS-a (tramvaj, trolejbus, autobus ili minibus) koje očekujete stići na vašu stanicu.

Sarajevski autobus

Za početak će ovom uslugom biti obuhvaćen tramvajski saobraćaj, a svaka stanica će imati svoj kod, koji ćete moći utipkati u mobitel i poslati na preporučeni broj, nakon čega ćete dobiti informaciju kad će doći neko od vozila. Pozivom na *133*kod-stanice#, putnici mogu saznati koliko stanica su udaljena po dva vozila svih linija koja pristižu.

Prije uvođenja simbolične naplate, ova usluga će proći kroz određeni promotivni period tokom kojeg će biti omogućeno njeno besplatno korištenje.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *