Večeras spektakl: Flamenko predstava ‘Café Cantante’

U okviru Festivala ´Sarajevska zima 2013´, Sarajlije će 14. marta 2013. godine od 20 sati, u Bosanskom kulturnom centru imati priliku uživati u dosad neviđenoj flamenko predstavi ‘Café Cantante’.

Pedro Fernandez i La Sali
Pedro Fernandez i La Sali
Izvođači će biti fantastični flameneko umjetnici Pedro Fernandez i La Sali.

Vrhunski umjetnici su odlučili posjetiti Sarajevo na incijativu renomirne baletne umjetnice Narodnog pozorišta Sarajevo Daniele Knežević, koja je imala priliku sa njima sarađivati na prvom regionalnom Festivalu flamenka 2012. godine u Zagrebu.
e
‘Vidjevši njihovu predstavu u punoj dovrani Lisinskog , odlučila sam i svom gradu Sarajevu pokloniti taj istinski ugođaj za dušu i srce. Njihov dolazak podržali su organizatori Festivala ‘Sarajevska zima’, gospodin Ibrahim Spahić i Ambasada Kraljevine Španije.’, kaže Knežević.

Pored predstave Sarajlije mogu učestvovati i u plesnim radionicama, koje će biti održane tokom dva dana (14. i 15. marta) u sali BKC-a, a vodiće i Pedro Fernandez.

Predstava ‘Café Cantante’ je inspirisana istoimenom pjesmom Federika Garsije Lorke i životom čuvene pjevačice flamenka Dolores La Parrala; oživljava davni ali svevremeni izraz flamenka, vodeći gledaoce u doba kada se flamenko izvodio na posebnim mjestima zvanim cafés-cantantes. Mračnim podijumom kafea kreću se seguiriya i soleá, govoreći o ljubavi i samoći, bolu i prolaznosti života, dok se u zelenim ogledalima reflektuju vijekovi flamenko umjetnosti.

Autori i plesači: Pedro Fernández i La Sali
Vokal: Pepe Carrizo
Gitara: Paco Vidal
Violina: Željko Šišić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *