Valter brani Sarajevo

Hajrudin Šiba Krvavac je 1972. godine odlučio snimiti dinamični triler vezan za događaje koji su se dešavali u Sarajevu pod nacističkom okupacijom u Drugom svjetskom ratu.

Kadar iz filma Valter brani Sarajevo

Kultni partizanski igrani film i serija posvećen tridesetoj godišnjici ustanka naroda Socijalistiöke federativne republike Jugoslavije, stekao je kultni status ne samo na ovim prostorima nego i u svijetu, a najveće obožavatelje ima u Kini gdje je ubjedljivo najgledaniji film svih vremena u toj zemlji.

Sarajevo 1944. godine. Nakon prodora Crvene armije i partizana, te oslobođenja Beograda, čelnici njemačke vojske pokreću operaciju “Laufer” s ciljem dovođenja goriva vozilima spremnim za povlačenje u Njemačku. Međutim, najprije moraju onesposobiti Pokret otpora u Sarajevu koji predvodi misteriozni ilegalac Valter. Dok njemački agent Kondor ulazi u Pokret otpora predstavljajući se kao Valter, pravi Valter otkriva njemački plan, pa u Sarajevo dolaze ilegalci na čelu s misterioznim Pilotom, koji imaju zadatak da raskrinkaju Kondora i spriječe snabdijevanje benzinom njemačke vojske.

Pogledajte seriju…

Režija: Hajrudin Šiba Krvavac
Muzika: Bojan Adamič
Uloge: Velimir Bata Živojinović, Ljubiša Samardžić, Rade Marković, Dragomir Gidra Bojanić, Neda Spasojević, Slobodan Dimitrijević, Hannjo Hasse, Rolf Romer, Wilhelm Koch-Hooge, Stevo Žigon, Relja Bašić, Jovan Janićijević – Burduš, Relja Bašić…

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *