Vijećnica na internetu

Vijećnica na internetuNajreprezentativnija građevina iz perioda vladavine Austro-Ugarske imperije na našim prostorima, sarajevska Vijećnica, od danas ima svoju zvaničnu web stranicu.

Na vijecnica.ba možete naći sve informacije (historijat, fotografije, video materijali) o ovom kulturno-historijskom spomeniku, simbolu Sarajeva koji je u fazi obnove od brutalnog razaranja 28.8.92.

Takođe, sve o projektu obnove (studio Urbing, 2007/2008) sa detaljnim opisom projekta, nacrtima i grafičkim planom korištenja objekta (Ured gradonačelnika/ce, predsjedavajućeg Gradskog vijeća, sala za sjednice Gradskog vijeća, Nacionalna biblioteke BiH, Muzej razaranja Vijećnice, centralna aula za organizaciju kulturnih sadržaja) nalazi se na ovoj stranici.

Građani Sarajeva i mnogi gosti u posljednje vrijeme su imali priliku da posjete Vijećnicu jer je od zavrsetka konstruktivne sanacije (2003) bila mjesto dešavanja mnogih kulturnih manifestacija (koncerti, izložbe, eventi) i djelimično osvježe uspomene ili se prvi put susretnu sa ovom impozantnom građevinom koja na žalost zbog ogromne materijalne štete i neprocjenjive štete izazvane gorenjem preko 2 000 000 knjiga i ostalog vrijednog pisanog materijala, još uvijek nije obnovljena.

Proces obnove Vijećnice je u toku i ubuduće sve relevantne informacije vezane za dinamiku izvođenja radova moći ćete naći na adresi vijecnica.ba.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *