Vrijeme je za promjenu iskaznica

Učenici osnovnih i srednjih škola s područja Kantona Sarajevo kao i vanredni studenti početkom nove školske godine obavezni su zamjeniti postojeće iskaznice za prevoz

Učenici su obavezni zamjeniti postojeće iskaznica do kraja septembra, dok vanredni studenti to moraju učiniti do kraja oktobra 2012. godine, do kada će moći kupovati kupone za javni gradski prijevoz s postojećim iskaznicama.

Za izradu novih iskaznica potrebno je donijeti: fotografiju, GRAS-ovu potvrdu ovjerenu u školi, odnosno fakulteta, a studenti su obavezni donijeti i indeks na uvid.

Učenici srednjih škola kupuju plave potvrde ako je udaljenost od mjesta stanovanja do škole veća od 2 kilometra, bijele potvrde ako je udaljenost od mjesta stanovanja do škole manja od dva kilometra.

Učenici osnovnih škola u dobi od šest do deset godina kupuju roze potvrde, dok učenici osnovnih škola, u dobi od 10 do 15 godina kupuju žute potvrde.

Potvrde se mogu kupiti isključivo na prodajnim mjestima GRAS-a.

Potvrdu ovjerenu u školi/fakultetu s pečatom preko fotografije i upisanim datumom rođenja (dan, mjesec i godina) potrebno je dostaviti na jedno od prodajnih mjesta preduzeća GRAS na kojima se vrši izrada iskaznica.

Iskaznice redovnih studenata fakulteta na području Kantona Sarajevo čija je izrada počela od januara 2012. važe do kraja 2012. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *