YouTube: Milijarda dnevnih pregleda

YouTube, 1 milijarda dnevnih pregledaSvakog dana video klipove na najpopularnijem video servisu planete “YouTube” pregleda više od milijardu ljudi.

Ova informacija je jučer došla od samih osnivača najpopularnije video zajednice na svijetu. Prije tačno tri godine ovaj servis je postao vlasništvo najvećeg, najršierenijeg, najbogatijeg, pretraživača (i još ponešto) “Google”.

“Ponosno objavljujem da svakog dana omogućavano više od milijardu pregleda video klipova. Ovo je veliki trenutak u našoj kratkoj istoriji.”, rekao je povodom zavudnog uspjeha Chad Harley, direktor “YouTube”.

Harley je također naveo kako je “YouTube”, kojeg je “Google” kupio za 1,65 milijardi dolara, evoluirao od portala kojim je dominirao sadržaj koji su sastavljali korisnici u platformu za materijal profesionalne orijentacije.

“Željeli smo stvoriti mjesto na kom svako sa video kamerom, kompjuterom i vezom za internet može pričati o svom životu, umjetnosti, obratiti se svijetu i, u mnogim slučajevima, zaraditi za život”, kaže Harley.

U posljednje vrijeme se pokazala potrebnim kupovina dužih, kompletnih video sadržaja, poput zabavnih emisija i filmova, pa u skladu s tim ekipa “YouTube”-a pregovara sa filmskim studijima i ostalim kompanijama u namjeri obogaćivanja ponude sadržaja servisa, a u cilju privlačenja oglašavača.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *