Zabranjeno plakatiranje bez dozvole

Isticanje plakata i transparenata može vršiti samo na određenim lokacijama, oglasnim površinama, oglasnim pločama i oglasnim vitrinama.

Bespravno postavljen reklamni pano

Služba za inspekcijske poslove Općine Novi Grad Sarajevo, obavještava pravna i fizička lica da će pred prestojeće lokalne izbore komunalni i građevinski inspektori vršiti pojačani inspekcijski nadzor u okviru nadležnosti te da će primjenjivati sve kaznene odredbe iz okvira zakonom propisane nadležnosti za neovlašteno plakatiranje , oglašavanje i postavljanje reklamnih panoa.

Prema inspekcijskim nalazima u posljednje vrijeme povevećao se broj bespravno postavljenih reklamnih panoa, zalijepljenih oglasa i plakata na nedozvoljena mjesta. Općina je ranije donijela Odluku o uvjetima i načinu postavljanja i održavanja firmi, reklama, reklamnih panoa, plakata… U odluci je precizirano da se isticanje plakata i transparenata može vršiti samo na određenim lokacijama, oglasnim površinama, oglasnim pločama i oglasnim vitrinama.

Upozoravaju se svi koji oglašavaju-plakatiraju i postavljaju reklamne panoe na javnim mjestima, da su dužni pribaviti odobrenje od nadležnog općinskog organa za postavljanje u suprotnom podliježu kriovičnim i prekršajnim sankcijama.

Posebno upozoravaju da je zabranjeno lijepljenje oglasa, plakata na drveće, zidove stambenih objekata, potporne zidove, uz saobraćajnice, izloge, ugostiteljske objekte i objekte u kojima su smješteni organi uprave i drugi državni organi i organizacije, obrazovne ustanove i vjerske zajednice.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *