Završen ovogodišnji Summer Break Event

Odjel za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta u Sarajevu već petu godinu za redom organizira ”Summer Break Event”.

Na taj način se obilježava zadnji dan nastave, a osnovna svrha jeste priuštiti marljivim studentima kratki „predah” od učenja pred završne ispite, čime se na još jedan način pokazuje briga o studentima.

5th Summer Break Event 1

Svake godine ovaj event ima nekoliko zanimljivih tema. Ove godine, Odjela za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta svojim studentima upriličio je nekoliko zanimljivih dešavanja:

”Shopping” na EFSA – Studenti su imali priliku pogledati zanimljiv film na temu blisku svima nama (a posebno djevojkama), koja predstavlja i fenomen koji mi, ekonomisti, naučno proučavamo. Film je trajao 15 minuta. Sadržaj filma: „Shopping” je crna komedija, koja govori o jednom od posljednjih trendova našeg društva, provođenju mnogo vremena u šoping centrima gdje cijelu porodicu hvata šoping groznica, a ono što je nekada bio sasvim obični vikend, pretvara se u pravi šoping haos. Režiser filma, Alen Drljević.

5th Summer Break Event 2

Kutak divlijne – Nekome misteriozne, nekome lijepe, nekome strašne – zmije su bića koja neki ne mogu ”vidjeti ni na televiziji”, dok s druge strane neki ih neopisivo vole. Naši hrabri studenti imali su priliku da se, u posebnom kutku, slikaju sa zmijom.

Centralno događanje ove godine bila je dodjela ‘Best Facebook Status Award’. Svi studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu imali su priliku učestvovati u ovom takmičenju Zadatak je bio postaviti na Facebook-u kreativan i originalan status koji bi bio odgovor na pitanje ZAŠTO JE DOBRO STUDIRATI NA EFSA? ili ZAŠTO JE DOBRO BITI STUDENT EFSA? Nagrađeni studenti: Mirza Kupusović (1. mjesto), Haris Škaljić (2. mjesto) i Anisa Šarkić (3. mjesto).

5th Summer Break Event 3

Tekst pobjedničkog statusa: ”Od svih djevojaka, najbolje mi je bilo sa studenticom završne godine Medicine. Radili smo sve što ona kaže da možemo. Pa valjda ona zna, mislim doktor je. Onda je rekla možemo se mi i vjenčati; dakle: Njena specijalizacija, pa privatna ambulantna, pa aparat za EKG… Amortizacijom bih za manje od 2 godine izgubio vrijednost, tražnja zamnom bi opala, ekonomski neisplativo. Raskid. Sreća pa studiram Ekonomiju.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *