Željeznica poribljena potočnom pastrmkom

Ilidžanci su organizovali i akciju čišćenja obala od nagomilanog smeća, koje nesavjesni sugrađani odlažu uz obalu Željeznice

Povodom 12. marta, Dana Općine Ilidža, u organizaciji Sportsko ribolovnog društva ´Ilidža´ na obalama rijeke Željeznice je u subotu, 12. marta 2016. godine organizovano tradicionalno otvaranje ovogodišnje ribolovne sezone na pastrmku.

Prilikom otvorenja ribolovne sezone, vrijedni ilidžanski ribari su iz Konjica obezbjedili dvije stotine kilograma potočne pastrmke, koja je ubačena u Željeznicu, a ribari su imali priliku uživati u svom omiljenom hobiju. Stotinjak ribara iz Sarajevskog kantona, okupilo se uz obalu Željeznice g dje su se družili i pecali pastrmku s dnevnom dozvolom po cijeni od 10 konvertibilnih maraka.

Ilidžanci su organizovali i akciju čišćenja obala od nagomilanog smeća, koje nesavjesni sugrađani odlažu uz obalu Željeznice. Nakon završene akcije čišćenja obala Željeznice, uslijedilo je druženje ribara. Za sve učesnike je u Domu ribara organizovano druženje koje je trajalo do kasno u noć.

foto: Ismet Bajrović

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *