Zoster na Vijećnici

Večeras, u sklopu festivala Baščaršijske noći, na Centralnoj pozornici – Vijećnica, biće održan koncert grupe Zoster.

Zoster
Zoster
Zoster je nastao u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića kao potreba da se nešto kaže. Njima su se nakon godinu dana pridružili bubnjar Goran Rebac i pjevačica Marijana Pejić.

Prvi singl “Zostera” pod nazivom “Majko Jamajko” snimljen je 2003. godine, a demo album snimaju godinu dana kasnije i ne sluteći postaju su hit na lokalnim hercegovačkim radio stanicama. Do sada su objavili 3 albuma., zadnji pod nazivom „Imači kada“ 2011. godine.

„Zoster» smatra da je reggae muzika prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u muzici previše. Grupa stoga prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, te ponekad i edukacije i ljubavi naravno….“

Zoster - Sve us voje vrijeme

Grupa je dobila ime po “herpes zoster”-u, virusu koji živi u ljudskom tijelu, a prilikom pada imuniteta, manifestira se na površini kože u vidu osipa, koji se vremenom širi, najčešće po ramenima i oko pasa. Grupa Zoster je nastala kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto kaže i učini.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *