Aždaja u Meeting Pointu

U subotu, 18. juna 2016. godine, u sarajevskom kinu Meeting Point će od 20 sati biti održana specijalna projekcija filma AŽDAJA, autora Ivana Ramadana, a ulaz je besplatan.

Aždaja, Ivan Ramadan
Aždaja, Ivan Ramadan

U jednom malom bosanskom selu, skrivenom u vrletima planinskih klanaca, gdje se život odvija skladu sa prirodom, svakog proljeća, tokom mnogih stoljeća, odvija se ritual prizivanja Velikog Zmaja, zaštitnika i ujedinitelja. Kako vrijeme odmiče, a vremena se neumitno mijenjaju, snaga rituala gubi svoju moć. Selo više nije skriveno i zaštićeno. U njega dolaze i kroz njega prolaze novi uticaji, nova vjerovanja i nova božanstva.
Film AŽDAJA je baziran na legendi o aždaji iz sela Umoljani. Urađen je kombinacijom tehnika 3D animacije i snimljenih scena. Režiju, animaciju, specijalne efekte i montažu potpisuje nagrađivani autor Ivan Ramadan. Direktor fotografije je Erol Zubčević, muziku je priredio Damir Imamović, za dizajn zvuka je zadužen Sloven Anzulović, a kostimografkinja je Emina Hodžić Adilović. U filmu, napravljenom u produkciji Prime Time-a, glume Soraja Ćehić i Amar Zubčević.
Nakon projekcije će biti održan razgovor sa ekipom filma i koktel-druženje.

Ivan Ramadan: Aždaja

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *