Javna bicikla stigla u Sarajevo: Pola sata besplatnog pedalanja svaki dan

Sarajevo se u srijedu pridružilo listi od stotinu evropskih gradova, koji svojim stanovnicima i gostima nude najpovoljniji, najzabavniji i najčišći način prevoza – biciklom.

Bicikla, koja će biti non-stop dostupna, mogu koristiti punoljetna lica, koja se registruju putem internetske stranice Nextbike.ba, mobilne aplikacije Nextbike ili na gradskim terminalima, u prostorijama BIHAMK-a ili na kioscima Duhanprometa. Godišnja registracija košta 20 BAM, a plaćanje se vrši putem kreditne kartice ili gotovinom u prostorijama BIHAMK-a i na kioscima Duhanprometa.

Javna bicikla su sistem prevoza koji donosi velike uštede, smanjuje gužve u saobraćaju i probleme s parkiranjem, doprinosi zaštiti okoline te podiže imidž svakog grada.

Svaki registrovani korisnik ima mogućnost korištenja bicikala 30 minuta dnevno. Trideset besplatnih minuta možete iskoristiti u jednom najmu ili u više kraćih najmova. Nakon isteka 30 minuta, svaki naredni sat naplaćuje se 1,5 BAM, a utrošeni iznos će se odbijati od uplaćenih 20 BAM godišnje registracije. Vožnja duža od 5 sati, a maksimalno 24 sata, košta 20 BAM. Doplata sredstava je moguća nakon što se dostupna sredstva u potpunosti iskoriste.

Trenutno je dostupno šest terminala na kojima možete preuzeti/ostaviti unajmljeni bicikl, a nalaze se:

  • ispred Alta Shopping Centra,
  • ispred Importanne Centra,
  • kod hotela Bristol,
  • kod zgrade Opštine Novi Grad,
  • ispred Sportsko-rekreativnog centra Safet Zajko i
  • kod hotela Radon Plaza.

VAŽNO: Za nevraćanje bicikla na službene gradske terminale se plaća 25 BAM, dok je naknada za nevraćanje bicikla nakon 24 sata upotrebe 195 BAM.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *