BH rukometaši na Mediteranskim igrama

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će biti jedan od učesnika na 16. Mediteranskim igrama koje će se od 26. juna do 7. jula održati u italijanskoj Pescari.

Smajo Karačić

Prema riječima generalnog sekretara Smaje Karačića, Olimpijski komitet BiH kandidovao je rukometnu reprezentaciju kao jedinu ekipu iz naše zemlje iz loptaških sportova, koja ima mogućnost da na Igrama ostvari zapaženiji rezultat.

“U dogovoru s Izvršnim odborom RSBiH prihvatili smo poziv Olimpijskog Komiteta Bosne i Hercegovine, a u Pescari ćemo nastupiti s najjačim sastavom. Mediteranske igre dolaze nakon kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u junu. Zadnja utakmica je 21. juna sa Farskim Otocima, nakon čega bismo imali vremena da ostvarimo kratke pripreme. Poznato je da na Mediteranske igre ne dolaze reprezentacije s najjačim sastavima, što bi bila naša velika šansa.”, rekao je Karačić.

Najbolje rukometaše Bosne i Hercegovine očekuje još šest susreta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Austriji 2010. godine. Susreti će biti odigrani u periodu od 19. marta do 21. juna ove godine. Najzanimljiviji susret jesvakako sa selekcijom Srbije, 19. marta u Sarajevu (ili Zenici), a tri dana kasnije uzvrat se igra u Nišu.

Okupljanje reprezentacije za ove susrete planirano je 16. marta 2009. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *