Čista rijeka Miljacka

U Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji – SERDA u Sarajevu upriličen je sastanak partnera koji učestvuju u realizaciji Projekta “Čista rijeka Miljacka”.

Čista rijeka (?) Miljacka
Čista rijeka (?) Miljacka
Na ovom sastanku je razmatran projektni zadatak za izradu studije koja treba da definiše programe, aktivnosti i potrebna sredstva za realizaciju Projekta.

Cilj projekta je očuvanje i poboljšanje kvaliteta vode, osiguranje čistoće, zaštita resursa i ekosistema rijeke i razvoj ekološke svijesti stanovništva.

Protokol o saradnji radi realizacije projekta “Čista rijeka Miljacka” potpisalo je 11 učesnika, a to su opštine kroz koje protiču rijeka Miljacka, Zujevina i Željeznica. Projekt bi trebao da traje pet godina, a njegova vrijednost je oko 100 miliona KM. Postoje tri faze realizacije projekta. Prva faza je izrada sveobuhvatne studije kojom će se precizirati problemi i dati rješenja; druga faza je kandidiranje projekata finansijskim institucijama; treća faza je priprema aktivnosti vezanih za finansiranje tih projekata.“, potvrdio je Ševkija Okerić, direktor SERDA, koordinator i nosilac projekta.

Okerić je dodao je da se nakon usvojanja projektog zadatka kreće s tenderskom objavom za izradu studije.

Krajem godine ćemo raditi na pripremi projekata, a iduće godine ćemo raditi realizaciju određenih projekata prema prioritetima. U međuvremenu pokušat ćemo obaviti razgovore sa Svjetskom bankom te planirati sredstva u budžetima institucijama potpisnika protokola.“, dodao je Okerić.

Više o projektu “Čista rijeka Miljacka” »

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *