Festival mladosti – Denis Mrnjavac počeo uspješnim karate turnirom

Kao prva sportska manifestacija u okviru Festivala mladosti Denis Mrnjavac u sportskoj dvorani ‘Ramiz Salčin’ održan je karate turnir za dječake i djevojčice uzrasta od 7 do 13 godina.

Pobjednici karate turnira Festivala mladih - Denis Mrnjavac 2012
Pobjednici karate turnira Festivala mladih - Denis Mrnjavac 2012
Na turniru je nastupilo između 250 i 300 takmičara i takmičarki iz 15 klubova iz Kantona Sarajevo, što je rekordan broj učesnika i učesnica u posljednje četiri godine na ovom takmičenju.

Sa osvojene po tri zlatne medalje, najbolji takmičar i takmičarka Turnira su Hamza Ahmetović (8 godina) i Sabina Ljuca (12 godina), oboje iz KK Perfect iz Sarajeva, koji je također prvi po broju osvojenih medalja. Po broju osvojenih medalja na drugom mjestu je domaćin KK Olimp a na trećem KK Okinawa, također iz Sarajeva.

‘Kao organizatore Turnira, ali i Festivala mladosti Denis Mrnjavac, ponosimo se činjenicom da je ovogodišnji turnir najbrojniji, što govori o porastu interesa za karate’, istakao je Goran Đekić, osnivač KK Olimp, bivši svjetski šampion do 21 godine u karateu.

Đekić dodaje da je uspjeh Turnira dodatni podsticaj istrajavanju u organizaciji Festivala koji želi mladima poslati poruku da su sport i kultura dobra prevencija svih negativnih društvenih pojava i koliko je korisno da se mladi druže kroz ovakve sportske sadržaje.

Festival se nastavlja u četvrtak 7. juna javnom raspravom o maloljetničkoj delinkvenciji koja će se održati u 18 sati u sali Općine Stari Grad, dok će se nakon predstave “Dres” u Pozorištu mladih održati i razgovor o predstavi.

Četvrti Festival mladosti – Denis Mrnjavac održava se od 3. do 10. juna 2012. i očekuje se oko četiri hiljade učesnika.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *