Giro di Sarajevo 2012: Hoćemo staze – svoje staze!

Udruženje građana za promociju urbanog biciklizma Giro di Sarajevo nastavlja s projektom započetim 2008. godine, kada je, po prvi put, na ulice Sarajeva organizovano izašlo više od šest stotina biciklista, koji su se borili za svoja prava, a Giro di Sarajevo svojim je osnivanjem i angažmanom olakšalo tu borbu, preuzevši obavezu ostvarenja uslova za biciklizam u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Giro di Sarajevo 2012
Giro di Sarajevo 2012
‘Upravo zato smo, nakon četiri godine, ponovo aktivirali slogan HOĆEMO STAZE – SVOJE STAZE, koji smo koristili i prve godine održavanja ovog, sada već tradicionalnog, biciklističkog događaja.’, kažu iz Udruženja.

Ove godine, Giro di Sarajevo mijenja vrijeme i mjesto održavanja, ali zadaci i razlozi održavanja ostaju isti.

Giro di Sarajevo 2012 će biti održan 2. septembra 2012. godine, a start je u dvorištu škole ‘Skender Kulenović’ u Dobrinji. Okupljanje i prijava učesnika počinje od 15 sati i traje do 16:45 sati kada se prostor zatvara radi priprema za start zakazan za 17 sati. Cilj ove rekreativne utrke je Vilsonovo šetalište.

‘Vozićemo ponovo glavnim ulicama, koje će biti blokirane za saobraćaj, uz podršku policije i vozila hitne pomoći. Tu je i OStim, koji će se brinuti za sigurnost i po potrebi asistirati svim učesnicima.’, najavljeno je iz Udruženja.

Kolona biciklista voziće oko Vijećnice i kretati prema cilju koji će biti postavljen kod mosta Ars Aevi u Vilsonovom šetalištu, gdje će biti i centralna zabava na kojoj će se prisutnima kratko obratiti članovi i volonteri Udruženja Giro di Sarajevo, te podijeliti poklone (3 bicikla i 15 kaciga), nakon čega počinje biciklistički party.

Za sve učesnike je obezbjeđeno osvježenje, koji će biti podijeljeni na startu i u cilju utrke.

Giro di Sarajevo poziva sve da se pridruže ovoj manifestaciji, a pravo učešća, iz sigurnosnih razloga, imaju samo stariji od 12 godina, koji posjeduju ispravan bicikl i dobru volju.

‘Naša preporuka je da se uvijek, pa i na ovom biciklističkom događaju, koristi zaštitna oprema, jer ona čak i u uslovima spore vožnje može spasiti život ili zaštititi od povrede. Stavite kacige, dajte primjer drugima i pokažite da razmišljate o svojoj sigurnosti!’, poručuju iz Udruženja Giro di Sarajevo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *