Grad Sarajevo osniva televiziju

televizorGradsko vijeće Sarajeva je danas donijelo “Odluku o preuzimanju sto posto udjela u osnovnom kapitalu objekata i opreme Privrednog društva PEP d.o.o. Sarajevo” sa “Informacijom o aktivnostima preduzetim na osnivanju televizije Grada Sarajeva”.

Za odluku je glasalo 17 vijećnika, protiv je bilo – sedam, dok su 2 vijećnika bila suzdržana.

Nakon što se prenesu propisane procedure prijenosa vlasništva na osnivačkom udjelu, odnosno nakon što Grad Sarajevo bude upisan u sudskom registru kao osnivač – član PEP d.o.o. Sarajevo, Grad bi preuzeo mjere za saniranje poslovne situacije Privrednog društva PEP. Kojović je naglasio da dug ovog preduzeća iznosi oko 1'500'000 KM.

Sekretar Gradske uprave Milorad Kojović, koji je podnio uvodno izlaganje, je naglasio potrebu Grada za gradskom televizijom.

“Utvrđena je potreba za osnivanjem gradske informacione kuće, te elektronskog medija kao interes za preuzimanje udjela odnosno osnivačkih prava u mediju NRTV Studio 99. Urađena je revizija imovine, vrijednost frekvencija, televizijskih i radijskih. Jedini osnivač i član društva PEP d.o.o. Sarajevo odnosno jedini vlasnik osnovnog kapitala je Adil Kulenović “, riječi su je Milorada Kojovića.

Tokom diskusije neki vijećnici su naglasili da je bilo potrebno uraditi studiju ekonomske isplativnosti televizije. Jedni su ustvrdili kako sada nije povoljan trenutak da se iz budžeta Grada izdvajaju sredstva za jedan ovakav projekt, koji nema eleborat, ni strategiju, dok drugi smatraju da medijske prostore treba širiti te da nikada nije puno tv stanica u Sarajevu.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je imenovalo Jasminu Karović za gradskog pravobranioca, na period od četiri godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *