Građani Sarajeva protiv ambasadorice Semihe Borovac

Semiha BorovacPovodom pisanja, objavljenih u nekim sredstvima informisanja u BiH, da će bivšoj gradonačelnici Sarajeva, Semihi Borovac, pripasti čast da predstavlja našu državu u diplomatskoj misiji u R. Srbiji, Građani Sarajeva izražavaju oštro negodovanje i protivljenje najavljenoj nagradi G-đi Borovac za nečasno i neodgovorno izvršavanje ukazanog povjerenja na funkciji gradonačelnice.

Podsjećamo: Građani Sarajeva su, u vrijeme kulminacije nasilja maloljetnika na njihovim ulicama, kao jednog od glavnih krivaca za porast kriminaliteta i krivičnih djela ubistava, ranjavanja i sl. naveli gradonačelnicu. Kroz tromjesečne ulične proteste i pisane peticije, proglasili je moralno odgovornom, i tražili njenu ostavku zbog ignorantnog odnosa i nedosljednosti u vršenju funkcije gradonačelnika, nebrigom za nepostojanje zakona, pravila i propisa drugih nivoa vlasti iz oblasti prevencije i sprječavanja maloljetničke delikvencije, a što je, svojim položajem, pozicijom i dotadašnjim kredibilitetom, mogla izmjeniti, i na taj način spriječiti tragedije. Građani su joj zamjerili posebno kada je iznad tragedije Sarajlija stavila „službeni” put u Dubai, i uz to još – finansiran njihovim novcima.

Njeno kasnije TV priznanje krivice i odgovornosti ne može biti opravdanje, i ne može poništiti gorak utisak nepoštovanja i indolentnosti, kojeg je prenijela građanima Sarajeva, optužujući neke od njih za svoj moralni sunovrat i politički poraz na kasnijim izborima.

Građani Sarajeva vjeruju da su medijske najave njenog diplomatskog angažmana u R. Srbiji samo „ispitivanje javnosti”, i da takve i slične špekulacije „neće proći”.

Građani Sarajeva su sigurni da i vlasti u R. Srbiji neće dozvoliti zbližavanje i diplomatsku komunikaciju s osobama niskog političkog morala i pomanjkanja odgovornosti u vršenju povjerenih im dužnosti, i da će u G-đi Semihi Borovac prepoznati takvu, i, na radost Sarajlija, uskratiti joj agreman.

Građani Sarajeva pretpostavljaju da u liku G-đe Semihe Borovac ima ostataka morala, i da će konačnim priznanjem nepostojanja kredibiliteta, znati odbiti ponuđenu diplomatsku misiju u R. Srbiji, čime će pružiti šansu nekom drugom, ko će Bosnu i Hercegovinu na dostojanstven način i „svijetla obraza” predstavljati u svijetu.

“Neformalna Grupa Građana Sarajeva”

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *