Zbog izgradnje zaobilaznice propale ceste u Dobroševićima

DobroševićiS ciljem rješavanja problema u Dobroševićima, Bojniku i Ahatovićima, koje je prouzrokovala izgradnja koridora 5-C na sarajevskoj zaobilaznici, održan je sastanak u Općini Novi Grad.

Sastanku su prisustvovali predstavnici direkcija za ceste FBiH i Kantona, te Općine i MZ Dobroševići.

Zbog prekomjernog korištenja i opterećenja lokalnih saobraćajnica od izvođača radova izgradnje sarajevske zaobilaznice izlomljeni su rubovi kolovoza i stvorene udarne rupe. To je dovelo u pitanje normalan i neometan život mještana, a i redovno odvijanje gradskog saobraćaja na ovom lokalitetu.

Usljed nemarnosti izvođača radova na lokalitetu između dva tunela, ispod podvožnjaka u Rječici nataložila se veća količina blata i onemogućeno je kretanje pješaka.

Nakon sastanka predstavnici kantonalne i federalne Direkcije za ceste, Općine i MZ Dobroševići obišli su sporne lokacije. Konstatovano je da su lokalne saobraćajnice uništene i da se moraju rekonstruisati. Predstavnik izvođača radova Ferid Hadžić obavezao se da će svakodnevno održa vati prohodnost cesta.

Sljedeći sastanak održat će se u prostorijama izvođača radova gdje će predstavnici Direkcije za ceste FBiH dostaviti dokumentaciju kako bi se pripremio predračun radova potrebnih za obnovu oštećenih saobraćajnica.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *