Guitaromania Duo u Bošnjačkom institutu

Guitaromania Duo
Guitaromania Duo
Sarajevska publika će 9. marta 2011. godine imati priliku uživati u koncertu “Guitaromania Duo”, koji čine gitaristi Damjan Stanišić i Vojko Vešligaj iz Slovenije.

Posjetitelji ovog koncert koji organizacije agencija Sarajevo Arts će imati priliku poslušati kompozicije M. Tesara, E. Granadose, The Beatles, T. Takemitsua, A. Lauroa, I. Albeniza i R. Gnattalia.

Damjan Stanišić je magistrirao na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu, u klasi prof. mag. V. Ogrizovića sa najvišim ocjenama. Dobitnik je više republičkih i saveznih nagrada, od kojih je najznačajnija Druga nagrada na Međunarodnom festivalu gitare u Volosu u Grčkoj. Snimao je klasičnu, etno, filmsku i pop muziku i nastupao sa sastavima kao što su Belloti, Piazzolla i orkestar Srđana Jaćimovića. Pored solo koncerata, aktivno nastupa u duu gitara sa Vojkom Vešligajom i u duu flauta – gitara sa flautistom Cvetom Kobalom, te je član uličnog gitarskog dua ‘Piazza della Musica’ i gitarskog kvarteta Edina Karamazova, a svira i sa Zoranom Kuvačem iz Banja Luke. Radi kao umjetnički vođa Murskog festivala gitare u Murskoj Soboti u Sloveniji.

Vojko Vešligaj je diplomirao i magistrirao na Akademiji za glazbu u Ljubljani, kod prof. Tomaža Rajteriča. Kao solist nastupao je s Gudačkim orkestrom Akademije za glazbu u Ljubljani, Komornim orkestrom Amadeus, Gudačkim orkestrom Srednje glazbene i baletne škole u Mariboru i sudjelovao kod izvedbe opere Astorja Piazzole: Maria de Buenos Aires. Muzicirao je u mnogim evropskim zemljama i nastupao na priznatim glazbenim festivalima: Dani gitare, Festival gitare Rust, Festival gitare Sežana, Bina muzičke omladine, Jesenske serenade, Večeri gitare u Unionskoj dvorani u Ljubljani, Festival Lent u Mariboru, Tango festival u Idriji, Morski festival i Trebinjske letne večeri. Nositelj je brojnih nagrada, a 2003. godine, primio je Prešernovu nagradu Akademije za glazbu u Ljubljani za posebna dostignuća. Tri godine je bio asistent na Akademiji za glazbu u Ljubljani, a trenutno radi kao profesor gitare na Srednjoj glazbenoj i baletnoj školi u Mariboru.

Vrijeme: 9. mart 2011 @ 19:30h
Mjesto: Bošnjački institut, Sarajevo

mapa područja
Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *