Igrajmo se zajedno u Dobrinji 2

Park za djecu s poteškoćama u razvoju izgrađen je u okviru projekta inkluzije djece s poteškoćama u razvoju pod nazivom “Igrajmo se zajedno”.

Park za djecu s poteškoćama u razvoju na Dobrinji

Udruženje mladih Pragma Sarajevo, danas je u sarajevskom naselju Dobrinja 2, otvorilo park za djecu s poteškoćama u razvoju. Riječ je o standardnom dječijem park-igralištu u koje su ugrađene tri igrališne sprave posebno dizajnirane da budu lako dostupne i djeci kojoj je nešto teže fizički pristupiti standardnom tipu igrališta i igrališnih sprava.

Ugrađena je ljuljačka s rampom i platformom u koju se bez napora i jednostavno mogu staviti kolica za invalidne osobe. U okviru tog igrališta je i pješčanik, visinom pogodan za djecu u kolicima da u sjedećem položaju mogu rukama dohvatiti pijesak. Na pješčaniku se istovremeno mogu igrati i djeca bez poteškoća.

Postavljena je i kombinovana klackalica s oprugama i osiguranom sjedalicom. Jedna sjedalica na klackalici je standardnog tipa, dok je druga dodatno osigurana ogradicom i naslonom za leđa. Cijela klackalica je na postolju s oprugama koje ne dozvoljavaju jako odskakanje te je stoga sigurna za djecu koja imaju poteškoća s održavanjem ravnoteže.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *