Iz moje duše u Kamernom

Monodrama IZ MOJE DUŠE, koja će biti izvedena na daskama Kamernog teatra 55, 8. juna 2016. godine od 18:30 sati, predstavlja osvrt na žene u različitim životnim situacijama na velikim životnim prekretnicama, koju predstavlja autorica i glumica monodrame Remira Osmanović.

Iz moje duše, Remira Osmanović
Iz moje duše, Remira Osmanović

Tekst je napisala Senada Šahović, dok režiju monodrame potpisuju glumica Jasmina Čelebić-Tanović i glumac Adnan Mujkić. Remira u monodrami igra lik Senade, žene i majke iz Srebrenice koja govori o problemima sa kojima se susreće u svakodnevnici. Senada progovoara o običnim ženama čije su priče u jednu ruku i duhovite, i koje će publiku u pojedinim segmentima nasmijati do suza.
‘Malo se pažnje posvjećuje ženama na sceni, žene ne mogu glasno govoriti o svom životu i običnim stvarima. Kao glumica želim javno progovoriti o ženama, majkama iz Srebrenice koje su izgubile svoju djecu i najmilije. Potisnute svojom tegobom, one ne mogu glasno progovoriti o svojim problemima sa kojima se svakodnevno susreću.’, kaže Remira Osmanović.
Monodrama IZ MOJE DUŠE je koprodukcijsko djelo Pozorišta mladih Tuzla i Bosanskog kulturnog centra Tuzla.

Repertoar Kamernog teatra 55 »

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *