Iz naziva Istočno Sarajevo brisati Sarajevo, traži dodik

Da je bolest uznapredovala sve je jasnije, a posebno nakon posljednjeg poteza najslavnijeg proljeva u Bosni i Hercegovini, koji pored organizovanja kriminala obavlja i funkciju premijera bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

Najnovija glupost ovog opskurnog lika koji već godinama ugrožava nekoliko miliona života u Bosni i Hercegovini je najava prijedloga milorada dodika (ostaviti mala slova) da se iz naziva Istočno Sarajevo briše odrednica Sarajevo.

milorad (nipošto veliko slovo) tvrdi da je to potrebno kako se Srbi iz opština Istočnog Sarajeva ne bi slučajno računali među pripadnike Sarajeva, odnosno kako brabonjak kaže federalnog Sarajeva.

Teška je bolest ovladala papkom iz Laktaša. Nakon tri šamara koja je primio posljednjih dana ludilo koje njime vlada je dobilo novu dimenziju.

Kao razlog za jednu od većih gluposti, dodik milorad (nek’ se lektor ne šali) navodi tvrdnje svog kolege i funkcionera SDA Bakira Izetbegovića (mogu vel'ka slova još neko vrijeme), kako u Sarajevu živi 100'000 ili 150'000 Srba, u što je ubrojano, kako tvrdi dodik i Srbi koji ne pripadaju “federalnom Sarajevu”, gdje je 95% Bošnjaka.

Upravo naziv grada Istočno Sarajevo daje mogućnost Bakiru Izetbegoviću da manipuliše pričom kako je sve Sarajevo, jer stranci to ne razumiju, kaže Laktašanin dodajući kako će o promjeni naziva Istočnog Sarajeva razgovarati sa nadležnima u tom gradu jer Istočno Sarajevo “ne treba da ima odrednicu Sarajevo”.

Možda (ma, šta možda, obavezno) bi trebalo uvesti test (ne)uračunljivosti domaćih političara. Sve su šanse da bi se njihov broj naglo smanjio, a Bosna i Hercegovina konačno krenula gdje joj je mjesto – u normalizaciju.

piše: Nermin Čengić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Nermin Čengić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *