Izložba Sarajevo-Istanbul-Tripoli

Izložba Sarajevo-Istanbul-TripoliU organizaciji ženskog udruženja Nahla, a povodom sedmice kulturog dijaloga koja traje od 24. do 30. maja, u ponedjeljak, 24. maja 2010. godine, u 18 sati će biti otvorena prva samostalna izložba mladog fotografa Jasmina Agovića.

Izložba, koja je postavljena u Centru (Džemala Bijedića 122), sadrži 21 fotografiju, koje je autor napravio u tri grada, Sarajevu, Istanbulu i Tripoliju. Izložba “Sarajevo-Istanbul-Tripoli” je prodajnog karaktera, a sav prihod od prodaje autor će darovati u humanitarne svrhe. Posjetioci tokom sedmice mogu rezervisati fotografije koje žele kupiti.

Jasmin Agović je rođen 1978. godine. Osnovnu školu je završio u Libiji, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu, a arapski i engleski jezik je studirao na sarajevskom Filozofskom fakultetu. Fotografijom se aktivno bavi zadnjih pet godina, komercijalno fotografišući različite motive, uključujući društvene događaje, portrete i uličnu fotografiju.
Uposlen je u Međunarodnoj komisiji za nestale osobe (ICMP), a užitak nalazi u zvucima džeza i rokenrola, vožnji bicikla i skijanju.

Neke od njegovih fotografija su printali GlobalPost, DailyMail, Marie Claire, History Today, a Kraljevski ratni muzej Velike Britanije izložio je u svojim prostorijama jednu od njegovih fotografija Memorijalne sobe u Potočarima kao ilustraciju ovog projekta čiji autor je arhitektonska kuća O:SNAP.

Izložba će za sve posjetitelje bti otvorena od 24. do 30. maja 2010. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *