Izvršen dio redovne zamjene polomljenih ploča u Ferhadiji

Zbog nekvalitetno izvedenih radova svake godine se vrši zamjena ploča koje popucaju tokom zime. Nadajmo se da će nadležnima pasti na pamet da konačno pronađu kvalitetnog izvođača radova.

Popravke loše urađenog u Ferhadiji (Sarajevo, 14. mart 2013)
Popravke loše urađenog u Ferhadiji (Sarajevo, 14. mart 2013)

Iz Službe za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad povrdili su nam da je izvršena sanacija dijela polomljenih ploča u Ferhadiji, na potezu od Katedrale do Sarača, kao i susjednim ulicama, koja je počela prije desetak dana. Radovi se odvijaju sporije od planiranog zbog loših vremenskih uslova. Radnici su bili na terenu i izvodili radove, ali ih kiša i snijeg onemogućavaju u radu.

U Ferhadiji svake godine ista priča (Sarajevo, 14. mart 2013)
U Ferhadiji svake godine ista priča (Sarajevo, 14. mart 2013)

Ploče u ovom dijelu Ulice Ferhadija su postavljene 1997. godine, ali zbog nekvalitetno izvedenih radova, svake godine se vrši zamjena ploča koje popucaju tokom zime. Osim u Ferhadiji polomljene ploče mijenjaju se i u ulicama Jelića i S.H. Muvekita. Na mjestima gdje su popucale granitne ploče postavljaju se nove, a tamo gdje su ploče ostale cijele, a nisu u svom ležištu, fiksiraju se. Radi se o redovnom održavanju Ferhadije i sporednih ulica koje Općina Stari Grad provodi svake godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *