Izvršen dio redovne zamjene polomljenih ploča u Ferhadiji

Zbog nekvalitetno izvedenih radova svake godine se vrši zamjena ploča koje popucaju tokom zime, a nama ostaje da se nadamo da će nadležnima pasti na pamet da konačno pronađu kvalitetnog izvođača radova.

Popravke loše urađenog u Ferhadiji (14. mart 2013)
Popravke loše urađenog u Ferhadiji (14. mart 2013)

Iz Službe za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad povrdili su nam da je izvršena sanacija dijela polomljenih ploča u Ferhadiji, na potezu od Katedrale do Sarača, kao i susjednim ulicama, koja je počela prije desetak dana. Radovi se odvijaju sporije od planiranog zbog loših vremenskih uslova. Radnici su bili na terenu i izvodili radove, ali ih kiša i snijeg onemogućavaju u radu.

Ploče u ovom dijelu Ulice Ferhadija su postavljene 1997. godine, ali zbog nekvalitetno izvedenih radova, svake godine se vrši zamjena ploča koje popucaju tokom zime. Osim u Ferhadiji polomljene ploče mijenjaju se i u ulicama Jelića i S.H. Muvekita. Na mjestima gdje su popucale granitne ploče postavljaju se nove, a tamo gdje su ploče ostale cijele, a nisu u svom ležištu, fiksiraju se. Radi se o redovnom održavanju Ferhadije i sporednih ulica koje Općina Stari Grad provodi svake godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *