Jugodiskohoho na videu

Dok se muška tijela opaljena augustovskim suncem njišu u zamamnom riparaparapovskom ritmu muzike, gledalac se pomjera ka sutonu, a učesnici što su pred kamerom predstavili zanimljive plesne pokrete ovih prostora, naroda i multikulturne razmjene…

Riparaparap Sarajevo
Riparaparap Sarajevo
Popularni sarajevski dj Riparaparap prije nekoliko sedmica nas je usrećio svojim friškim EP uratkom ‘Rural Disco Mystic’, u izdanju italijanskog ‘Black Magic Records’. Nije trebalo proći mnogo da se vrsni snabdjevač naših ušiju kvalitetnim zvukom osmjeli na sljedeći korak u promociji svog zaista dobrog proizvoda. U tu svrhu je snimljen simpatičan video klip koji predstavlja viziju skladbe ‘Jugodiskohoho’, čiju režiju potpisuje Ademir Jakubović.

Sublimacija je to šarenila i betona u skladnom prirodnom okruženju skrivenom iza grmlja i mladih stabljika breze i jasena. Dok se muška tijela opaljena augustovskim suncem njišu u zamamnom riparaparapovskom ritmu muzike, gledalac se pomjera ka sutonu, a učesnici što su pred kamerom predstavili zanimljive plesne pokrete ovih prostora, naroda i multikulturne razmjene u sasvim nenarušavajućem ritmu i mističnim melodijskim linijama bez pretjeranog truda (istinskim poznavateljima nije ni potreban pretjeran trud) uspješno su dočarali višeslojnost domaće tradicije u savremenom pakovanju.

Čestitke koreografu, scenografu, ali i kamermanu koji su svojim nepretencioznim ali upečatljivim rješenjima uspjeli dovesti Ensara Zgodića, Borišu Mraovića, Elvana Gazdića, Adnana Turčinovića, Skrivenog Tipa i Ademira Jakubovića do samog zalaska sunca u kojem je na horizontu uhvaćen čak i jedan apokaliptični helikopter, čime je dostatno podvučena iluzija koju su nam Riparaparap i ekipa uspješno isporučili na kućnu adresu.

Riparaparap - Jugodiskohoho (Official video)

Vezano: Muzika za Vas: Prvenstveno dobra zabava!

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *