Kamerni teatar 55: Prst

Kamerni teatar 55 će u maju ponuditi “Prst”, novu predstavu rađenu u saradnji sa Heartefact fondom i Bitef teatrom.

Doruntina Baša

Nakon izuzetnog uspjeha produkcija iz 2011. godine, predstava Hipermnezija i Radnici umiru pjevajući, Hartefakt fond nastavlja svoju teatarsku produkciju.

Drama “Prst”, Doruntine Baše, spisateljice sa Kosova , nagrađena je kao najbolja na drugom Hartefaktovom konkursu za najbolji savremeni društveno-angažovani dramski tekst, 2011. godine. Žiri, u kome su bili Biljana Srbljanović, Shkelzen Maliqi i Selma Spahić, između 120 dramskih tekstova pristiglih iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova izabrao je dramu “Prst” kao najbolju.

U saopštenju žirija između ostalog se kaže da “komad ‘Prst’ se izdvojio svojim dramskim potencijalom, visokim literarnim dometom i umetnički impresivnim tretmanom izuzetno osetljive tematike iz savremenog života u kojem se svi prepoznajemo. Komad imponuje stilom, lišenim svake patetike, sa tačnom dozom humora i ironije, u poetičnom tretmanu tragičnih posledica novije istorije našeg regiona”.

Kao zajednička produkcija Hartefakt fonda, Bitef teatra i Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, predstava je pripremana u Beogradu i Sarajevu. Premijera će biti održana u sklopu manifestacije “Dani Sarajeva u Beogradu 2012”.

Režija: Ana Tomović
Kostimograf: Momirka Bailović
Scenograf: Zorana Petrov
Kompozitor: Draško Adžič
Scenski pokret: Bojana Mišić

Uloge:
Vesna Mašić,
Milica Stefanović.

Termini:

24. maj 2012 @ 20:00h

Mjesto: Kamerni teatar 55 Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *