Mostar dobio gradonačelnika

Bezobrazluku domaćih političara se, barem, nakratko stalo u kraj.

Jadna i bijedna činjenica da je MOSTAR NAKON VIŠE OD GODINU DANA KONAČNO DOBIO GRADONAČELNIKA vjerovatno će olakšati očajno stanje u glavnom gradu Neretve, iako ostaje ogromna količina gorčine i gađenja prema tim bogomdanim idiotima koji se političarima zovu, a zaposjedaju fotelje i upravljaju našim životima po svojoj volji i kako im prahne.

Nakon bruke i sramote u proteklih više od godinu dana, danas je, u trećem krugu glasanja, kojem je pristupilo 35 vijećnika, Gradsko vijeće Mostara za novoga/starog gradonačelnika izabralo Ljubu Bešlića. Za Bešlića je glasovalo 17, a za Suada Hasandedića 15 vijećnika.

Treba li pominjati da su oba kandidata iz nacional(ističk)ih stranaka koje ubijaju i grad i državu već godinama, zaklinjući se u zaštite nacionalnih interesa predstavljajući svoje jadne i bijedne i ponajviše svojim “zaštitnicima” ugrožene narode.

Jasno je kako ni ovaj put ne bi došlo do izbora da prije neki dan visoki predstavnik nije svojim ovlastima odredio da je za izbor gradonačelnika Mostara potrebna tek prosta većina, pa bi i pola vijećničkog glasa više bilo dovoljno za novog “oca” mostarskog geta.

Mostar je inače pored jasne podjeljenosti na obale, dijelove, narode, idiotlukom domaće političke oligarhije tokom perioda bez gradonačelnika, između već poznatih nacionalističkih bolesti, bio i grad bez budžeta, bez javnih službi, zatrpan smećem, ukratko – grad bez grada.

U Mostaru je prije par sedmica održana proslava bezgradonačelničkog jubileja, a tom prilikom je istaknuta i kandidatura za Ginisovu knjigu rekorda grada koji je najduže na svijetu bez gradonačelnika.

Je l’ Vam ovo bilo dosta ili biste još dokaza o nesposobnosti domaćih lopova na vlasti?

piše: Nermin Čengić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Nermin Čengić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *