Ne gasite svjetla! na Trgu djece Sarajeva

vatromet
vatromet
Javni doček Nove 2011. godine će, u organizaciji Grada Sarajeva i četiri gradske općine, biti održan 31. decembra s početkom u 21.00 sati na lokaciji Trg djece Sarajeva, preko puta Velikog parka.

“Ove godine, u organizaciji Javnog dočeka Nove 2011. godine participiraju i Kanton Sarajevo, kao i Turistička zajednica KS, te Sarajevo-osiguranje. Slogan ovogodišnje manifestacije je Ne gasite svjetlo!.”, saopštio je Igor Kamočaji zamjenik gradonačelnika i predsjednik Izvršnog odbora za pripremu i organizaciju Programa.

Program dočeka Nove godine se sastoji iz dva dijela: dječijeg koji će biti održan u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad i centralnog programa na Trgu djece Sarajeva, koji će biti obilježen i vatrometom.

Dječiji program, koji će činiti predstava “Kako Dudu ukrao Djeda Mraza” i podjela poklona, biće održan u dva termina. Prvi je 30. decembra u 18 sati za djecu iz odgojno-obrazovnih institucija grada Sarajeva, a drugi je 31. decembra u 17 sati u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo.

Centralni program Dočeka započet će nastupom mladih bendova “Dino voice band”, “Pink Panter band” i “Abba Real Tribute”, potom će učestvovati grupe “Erogene zone”, “Zabranjeno pušenje”, a u Novu 2011. godinu građane će uvesti grupa “Bombaj štampa”, nakon čega će uslijediti DJ Focho.

“Pozivam sve građane Sarajeva ali i svih gradova i općina u BiH kao i turiste iz inozemstva da dođu na zajedničku zabavu i doček Nove 2011. godine uz kvalitetan i besplatan program.”, rekao je zamjenik gradonačelnika.

U novogodišnjoj noći posebno će se voditi računa o sigurnosnoj situaciji, te je Kamočaji uputio apel građanima da ne koriste pirotehnička sredstva. Kazne usklađene sa Zakonom su od 300 do 900 KM za prodaju, kupovinu i upotrebu pirotehničkih sredstava, te od 400 do 1200 KM za roditelje maloljetnika kod kojih se pronađu ta sredstva.

Za ovogodišnji Javni doček Nove 2011. godine u Sarajevu Grad je osigurao 80.000 KM, četiri gradske općine po 10.000 KM, Kanton Sarajevo 20.000 KM, Turistička zajednica 10.000 KM i Sarajevo-osiguranje 10.000 KM.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *