Nova predstava Sarajevskog ratnog teatra

U SARTR-u su u toku probe za novu predstavu “Put za Katmandu” inspirisanu muzičkim albumom “Can I play with your memories?”, zajedničkim projektom Basheskije, alter ego muzičara Nedima Zlatara i Edwarda EQ alias Leonard Šarić.

Put za Katmandu, SARTR, Sarajevo
Put za Katmandu, SARTR, Sarajevo

Kao izvorni materijal poslužili su tekstovi pjesama i neobjavljene kratke priče Nedima Zlatara. Premijera će biti 5. marta 2011. godine na sceni SARTR sa početkom u 20 sati.

Kroz priču o Edi K., usamljenom pojedincu izgubljenom u otuđenom, korporativno ustrojenom, pragmatičnom i bezosjećajnom svijetu, predstava tematizira potragu za izlazom iz deindivualizirajuće mašinerije koja ostavlja emotivne, duhovne i intelektualne tragove na ljudima. Uhvaćen u zamku svoje samoće Edo pronalazi put kroz vlastitu kreativnost…

Jasmina Prolić
Jasmina Prolić
Koreoreorediteljka je Jasmina Prolić, koja je i koautor scenarija zajedno sa Dubravkom Zrnčić-Kulenović.

Autorski tim čine i scenograf Osman Arslanagić, Bojan Mustur zadužen za video animacije, kostimografkinje Naida Begović i Adisa Vatreš, dramaturg Dario Bevanda.

U predstavi igraju Mirela Lambić, Sonja Goronja, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Alban Ukaj i Adnan Hasković, a kao gosti u predstavi sudjeluju i autori muzike Nedim Zlatar i Leonard Šarić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *