Počinje izgradnja fijakerskog stajališta na Vrelu Bosne

Prva verzija projekta nije odgovarala jer se predviđalo uništavanje korijenja drveća

Sarajevski fijaker

U prva dva mjeseca ove godine Vrelo Bosne posjetilo je oko 8.500 ljubitelja prirode. Prema riječima direktora KJU Zaštićena područja KS-a, Osmana Delića, uvođenje naplate ulaza nije stvorilo probleme jer i dalje veliki broj ljudi želi posjetiti ovo sarajevsko izletište: ‘Zahvaljujući stalnom angažmanu naših uposlenika Vrelo Bosne se održava na zaista najbolji način i na ovom mjestu uživaju svi koji ga posjete.’

U narednom periodu planirano je mnogo aktivnosti na ovom području. Najavljivana izgradnja početne stanice za fijakeriste je djelimično usporena jer se projekat, koji je uradio Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, morao doraditi: ‘Prvu verziju koja je napravljena nismo mogli prihvatiti jer bismo realizacijom uništili dio aleje. Projektanti nisu predvidjeli da je ispod zemlje veliki splet podzemnih žila i korijenja platana koji bi bili uništeni. Izlaskom na teren, kada su radovi trebali početi, zaključeno je da bi se trebalo nekoliko stabala posjeći što nismo mogli prihvatiti, pa se projekat morao doraditi. Tako bi tek ove sedmice trebali početi radovi., pojasnio je Delić.

Stajalište za fijakeriste je razdvojeno na obje strane aleje kako bi se radovi nesmetano izvodili. U maju je na Vrelu Bosne planirano i proširenje dječijih igrališta kao i uređenje trim-staze sa edukacionim panoima i novim rekvizitima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *