Počinje obnova tramvajske pruge

Nastavak aktivnosti iz 2004. i 2005. godine rađenih na dionici pruge od Marindvora do Baščaršije.

Sarajevski tramvaj u Telalima

Danas počinju radovi na sanaciji i remontu tramvajske pruge u ulici Mula Mustafe Bašaskije i Maršala Tita, na potezu od Baščaršije do Marindvora (krivina kod hotela Holidej In), dijelu pruge koji nije mijenjan već 35 godina i najkritičniji je. Zbog toga će u nedjelju tramvajski saobraćaj biti potpuno obustavljen.

Prva faza se realizuje na dionici od raskršća Higijenski zavod do krivine kod Holidej Ina, uključujući skretnicu tramvajske linije 6. Radovi će trajati šest mjeseci, što će zavisiti i od vremenskih uslova. Druga feza od Higijenskog zavoda do Baščaršije će biti realizovana u junu 2012. godine, odmah po uspostavljanju tramvajskog saobraćaja na liniji broj 6.

Tramvajski saobraćaj će se u prvoj fazi radova odvijati preko Željezničke stanice, a od Zemaljskog muzeja do Baščaršije će saobraćati autobusi. Trolejbuski saobraćaj će se normalno odvijati, izuzev od 21. aprila do 7. maja 2012. godine, kada će se sanirati raskrsnica kod Higijenskog zavoda i biće obustavljena linija trolejbusa prema Jezeru.

Doći će i do poremećaja u drumskom saobraćaju, o čemu ćemo vas pravovremeno obaviještavati.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *