Zatvaranje dva posljednja kolektivna centra

Planirano je da u objekat useli dvadeset pet raseljenih porodica koje se iz opravdanih razloga ne mogu vratiti na prijeratna prebivališta.

Ilijaš

Rekonstrukcija nekadašnjeg Kolektivnog centra u Općini Ilijaš počela je u decembru 2011. godine s ciljem adekvatnog zbrinjavanja i smještaja porodica koje trenutno borave u kolektivnim centrima u Hrasnici i Gladnom polju, te konačnog zatvaranja ova dva posljednja kolektivna centra u Kantonu Sarajevo.

Planirano je da u ovaj objekat, nakon rekonstrukcije krajem maja 2012. godine, useli 25 raseljenih porodica koje se iz opravdanih razloga ne mogu vratiti na prijeratna prebivališta.

U Fondu za izgradnju stanova Kantona Sarajevo, koji implementira projekt, kažu da su zbog vremenskih nepogoda u februaru 2012. godine svi radovi prolongirani te je zbog toga okončanje produženo za mjesec dana, odnosno kraj maja.

Trenutno se izvode krovopokrivački radovi i grubi građevinski radovi unutar objekta koji će raspolagati sa osamnaest jednosobnih, pet dvosobnih i dva trosobna stana.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *