Porodice žrtava rata i predstavnici NVO krenuli u Haag

masovni Radovan

Predstavnici 21 udruženja i nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine, koja okupljaju žrtve proteklog rata, putuju u Haag kako bi prisustvovali početku suđenja Radovanu Karadžiću, najavljenom za ponedjeljak.

U organizaciji udruženja “Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe”, “Žena žrtva rata” i Udruženja logoraša BiH prema Haagu su se zaputila tri autobusa sa oko 160 predstavnika udruženja iz BiH. Pridužit će im se i predstavnici nevladinih organizacija iz Hrvatske te nekoliko evropskih zemalja.

“Idemo pokazati Evropi i svijetu da smo još tu i da još čekamo istinu i tražimo pravdu, da suđenje zločincu Karadžiću treba biti suđenje po pravilu, po pravdi, da ne bi došlo da mu se sudi kao Miloševiću i na kraju da umre, a time umre i pravda.”, rekla je na polasku Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe”.

Krovno udruženje bh. organizacija u Holandiji “Platforma građana BiH” je pozvalo bosanskohercegovačke građane koji žive u Holandiji da se 26. oktobra 2009. godine pridruže mirnim demostracijama ispred zgrade Tribunala povodom početka suđenja Radovanu Karadžiću.

>> Neću da zaboravim

massKulin mix – D.D.D.
[audio:http://bascarsija.co.cc/masskulin_ddd.mp3]
download mp3 / desni klik + Save Target As…

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *